Kotimainen valmistus

Suomessa tehty työ on kaikille Suomikin alle kerääntyville brändeille ja yrittäjille tärkeä, ellei jopa tärkein arvovalinta. Haluamme tuoda näkyväksi sen, että Suomesta löytyy ajassa kiinni olevia kehittyviä muotialan brändejä, joiden kaikki työ suunnittelusta valmistukseen tapahtuu satavarmasti kokonaan Suomessa. Suomikissa mukana oleville brändeille on tärkeää myös se, että käyttämämme oheistuotteet, materiaalit ja lisäpalvelut ovat suomalaisilta yrityksiltä ja suomalaista tekoa, aina kun se on mahdollista ja järkevää. Näin olemme osaltamme luomassa pitkiä työllisyysketjuja Suomeen.

Valmistaminen Suomessa, joko omassa tuotannossa tai maantieteellisesti lähellä yrityksiämme, antaa mahdollisuuden nopeaan reagointiin, tuotteidemme kehittämiseen herkästi asiakkaita kuunnellen ja mahdollisuuden jopa räätälöitävyyteen. Suomalainen valmistus antaa jokaiselle, niin yrittäjälle kuin asiakkaallekin, monia hyviä ja yhteiskunnankin hyvinvoinnin kannalta tavoiteltavia asioita. Työpaikat, osaaminen ja ammattitaito säilyvät ja jatkuvat, sekä syntyy uusia työpaikkoja. Suomalainen tekeminen takaa huippulaatuiset tuotteet, sillä me emme voi kilpailla hinnoilla tai jatkuvilla alennusmyynneillä. Unohtamatta sellaista seikkaa, että kun suomalainen suunnittelee ja valmistaa suomalaiselle, mitoitukset ja mallit toimivat ja niihin voi luottaa.

Se että yritys on tehnyt valinnan valmistaa tai valmistuttaa tuotteensa Suomessa, ei aina ole se helpoin eikä taloudellisesta näkökulmasta ehkä kannattavin vaihtoehto. Se on kuitenkin meille kaikille ainoa tapa, jolla haluamme olla luomassa uusia tuotteita maailmaan. Teemme työtä sen eteen, että asiakkaillamme on mahdollisuus valita kokonaan Suomessa valmistettu tuote ja koota satavarmasti kotimainen vaatekaappi. Suomikin halaukseen kokoontuvien brändien kohdalla tähän voi hyvillä mielin luottaa. 

Tarkoituksemme on kasvattaa Suomikki yhteisö suureksi ja vahvaksi, ja tuoda näkyväksi kuinka upeita tuotteita meillä Suomessa valmistetaan. Kun perehtyy suomalaisen valmistuksen maailmaan ja monipuoliseen tarjontaan, ymmärtää kuinka vastuullista ja järkeenkäypää se on - muutetaan maailmaa yhdessä yksi kotimainen tuote kerrallaan!