Suomikki

Suomikki tekee kotimaisen valmistuksen näkyväksi ja nostaa esiin brändejä, jotka valmistavat tuotteensa satavarmasti Suomessa.

Haluamme helpottaa aidosti kotimaisen tuotteen hankkimista, Suomikin tuotteet ovat kaikki made in Finland - kotimainen vaatekaappi.

Luomme Suomeen työllisyysketjuja ja nostamme omavaraisuusastetta pienten tekijöiden voimin, pienistä puroista kasvaa suuret virrat!

Haluamme kerätä kaikki satavarmasti Suomessa tuotteensa valmistavat muotibrändit Suomikin halaukseen. Suomikin brändit valmistavat omat tuotteensa 100% Suomessa! Huomaathan, että brändien verkkosivuilta voi olla tarvikkeita, materiaaleja tai hoitotuotteita, joita ei ole valmistettu Suomessa.

Onko sinulla satavarmasti kotimainen brändi? Klikkaa hakulomakkeeseen tai laita meille viestiä info@suomikki.fi ja hae mukaan Suomikin syleilyyn!

Aleksiina Design

Aleksiina Design – iloista suomalaista muotia

Aleksiina Designin vaatteista löydät aina jotain kivaa – hihan malli, helmaröyhelö, kuosi tai muotoiluyksityiskohta – jotain kiinnostavaa, mikä tekee vaatteesta oman ja erilaisen. Luonnonmateriaalit ovat mukavia iholla ja hyvälaatuiset kankaat kestävät käyttöä. Oma iloinen maailmansa ovat korvakorut ja kivat asusteet. Pukeutumisen ei tarvitse aina olla niin vakavaa – iloisella asenteella eteenpäin!

VERKKOKAUPPAAN

Alldag

Alldag valmistaa kotimaisia alushousuja jokapäiväiseen käyttöön. Pukeutuminen alkaa alushousuista, siksi suunnittelun lähtökohtana on ollut mukavuus. Käyttömukavuus syntyy kiristämättömistä lahkeensuista, napakoista ja joustavista kuminauhoista, riittävän korkeasta vyötäröstä sekä pitkälle eteen tulevasta kaksinkertaisesta haarapalasta. Kaikki alushousut ommellaan Turun saaristossa ja kaikki käyttämämme trikooneulokset ja kuminauhat on Suomessa neulottu.

VERKKOKAUPPAAN

Anette Ahokas Design

Anette Ahokas Design on muotoilija Anette Ahokkaan luoma naisille suunnattu vaate- ja korubrändi. Brändin tyylissä yhdistyy ajattomuus modernilla twistillä, naisellisuus sekä tyylikkyys vaatteiden mukavuudesta tinkimättä. Vaatteiden tyyliin tuo särmää nahkakorumallisto, jossa pääasiallisena materiaalina käytetään kotimaista poronnahkaa, sekä kierrätysnahkaa.

VERKKOKAUPPAAN

BEEA Design

BEEA Design on vuonna 2017 perustettu kotimainen vaatealan perheyritys. Toimimme pääsääntöisesti verkkokauppana. Missiomme on tehdä mukavia ja laadukkaita vaatteita suomalaista osaamista käyttäen. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Vaatteemme ovat tunnettuja monikäyttöisyydestään, sekä ajattomasta tyylistä: laadukas ja ajaton vaate kestää muodin syklit. Materiaalit ja kaavoitus takaa sen, että jokaisen on hyvä olla BEEAn vaatteissa!

VERKKOKAUPPAAN

BIRGIT PYYKKÖ

Tarkoitukseensa huolella suunniteltu ja taidolla valmistettu nahkalaukku on uskollinen ja rakas kumppani vielä vanhana ja patinoituneenakin. Jokainen malliston tuote  syntyy idean leimahduksesta, etenee kekseliäiden ratkaisujen ja ammattilaisen käsien kautta valmiiksi laukuksi. Osaamisen ilo ja luomisen vimma kuljettavat designkäsityöläistä kokeilemaan ja tarttumaan uuteen!

VERKKOKAUPPAAN

COBBLERINA

Cobbler eli suutari kuvaa yrityksen takana olevan Sanna Niskasen taustaa taitavana käsityöntekijänä. Kun tämä käsityöläisyys yhdistetään naiselliseen muotoiluun, saadaan aikaan jotain ballerinamaisen ihastuttavaa ja suloista. Cobblerinan tarkoituksena on luoda tuotteita, jotka ovat ajattomia ja kauniita sekä palvelisivat mahdollisimman monen ihmisen tarpeita. Cobblerinan mallistoon kuuluu monipuolinen valikoima laukkuja sekä muita nahasta valmistettuja tuotteita.

VERKKOKAUPPAAN

feelK

FeelK n vaatteet ovat saaneet inspiraationsa tunteista. Ne ovat muotokieleltään ajattoman naisellisia ja kantavat sitä merkityksellisyyttä, jota me kaikki janoamme. Vaatteet ommellaan sertifioiduista materiaaleista Tampereella.

VERKKOKAUPPAAN

Fmam

Fmam on vuonna 2015 perustettu suomalainen asustebrändi, joka on alunperin tullut tunnetuksi nahkaisista lastentossuista. Idea tuotteisiin kumpusi tarpeesta ja halusta luoda päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja kauniita ja kestäviä asusteita lapsille ja aikuisille. Fmamin mokkasiineille ja laukuille on myönnetty Design from Finland -merkki.

Kaikki Fmamin tuotteet valmistetaan laadukkaana käsityönä Suomessa skandinaavisesta kromittomasta nahasta.

VERKKOKAUPPAAN

Goood

Hyvä olo syntyy yhdessä! Goood on perheyritys Kutomo Holopaisen neulevaatebrändi. Meille on kotimaisuuden, laadun ja vastuullisuuden ohella tärkeintä yhdessä tekeminen sekä hyvän olon tuominen – niin neulevaatteidemme käyttäjille kuin koko henkilöstöllemme. Neuleemme hellivät ylellisen pehmeillä materiaaleilla ja kestävät taatusti aikaa ja käyttöä. Tämän takaamme, koska meillä on yli puolen vuosisadan kokemus erilaisista materiaaleista ja korkealaatuisten neuleiden valmistuksesta omalla neuletehtaallamme.

VERKKOKAUPPAAN

HUJAUS

Hujauksella mukavuus on kaiken ydin. Mukavuus voi olla myös tyylikästä, naisellista ja kaunista, ja sama vaate taipuu moneen käyttöön. Jokaisella on oikeus tuntea olonsa mukavaksi ja itsevarmaksi, tutustu tuotteisiimme ja löydä uusi lempivaatteesi!

VERKKOKAUPPAAN

Johanna K. Design

Ihanan pehmeitä ja lämpimiä, luomulaatuisesta merinovillasta valmistettuja arjen pelastajia! Niitä me tehdään täällä Johanna K. Design:ssa. Neuleemme lämmittävät sinua olit sitten metsässä, lenkillä tai vaikka sohvan nurkassa. Tuotteemme valmistetaankin ilolla ihan tavalliseen arkeen!

VERKKOKAUPPAAN

KAINO

KAINO- aito vastuullisuus on aina muotia.

Meille KAINOssa ekologisuus ja eettisyys, eli vastuullisuus tarkoittaa ihmisten, eläinten ja ympäristön huomioimista ja hyvinvointia läpinäkyvästi kaikissa tuotannon vaiheissa, sekä erityisellä huolella ja laadulla valmistettuja kestäviä luottovaatteita. Neulelankojemme kattavat sertifikaatit, tuotteidemme räätälöitävyys ja oma neulomo & ompelimo Suomessa takaavat, että KAINO-neuleet ovat aina juuri sinulle valmistettuja.

VERKKOKAUPPAAN

Kiedo

Kiedo valmistaa käsityönä laadukkaita solmittavia kietaisuvöitä. Pirkanmaalla valmistettujen kietaisuvöiden materiaaleina käytetään teollisuuden ylijäämänahkaa ja kasviparkittua kotimaista poronnahkaa. Kiertotalousyrityksenä pyrimme nollahävikkiin, ja valmistamme oman tuotannon leikkuun ylijäämästä koruja. Kiedo itsesi hyvään ❤️

VERKKOKAUPPAAN

Lili Marleena

Lili Marleenalta löydät upeita mekkoja ja yläosia. Kaikki tuotteet valmistetaan vastuullisesti Helsingin Kalliossa italialaisten vaatebrändien ylijäämäkankaista. Vaatteet ovat yhtä kokoa (XS-XL) - kenenkään ei tarvitse luopua Lili Marleena -vaatteestaan vaikka koko hieman muuttuisikin. Pyrimme suunnittelussamme minimoimaan kangashävikin ja ylijäämästä teemme mm. hiusasusteita. Teemme myös paljon yksittäiskappleita, jotka löydät vain pop up - tapahtumistamme.

VERKKOKAUPPAAN

Luppaset

Luppaset on leikkisä vaatebrändi Kuopiosta. Haluamme rohkaista kaikkia pukeutumaan persoonallisesti ja värikkäästi kotimaisuutta ja ekologisuutta unohtamatta. Valmistamme kaikki tuotteet laadukkaasti omassa ompelimossa Kuopiossa.

VERKKOKAUPPAAN

OMMELLINEN

Ommellinen on kauneutta ja mukavuutta kotimaisen vaatteen muodossa! Intohimonamme on tarjota iloisia ja näyttäviä vaatteita, jotka istuvat hyvin ja saavat olon tuntumaan mukavalta. Ompelemme kaikki vaatteet ompelimossamme Kinkomaalla. Vaatteiden lisäksi löydät meiltä kankaita, kaavoja, koruja ja pieniä kodintuotteita. Tutustu ihanuuksiin verkkokaupassamme tai tule vierailemaan myymäläämme Kinkomaalle ja ota myös ystäväsi mukaan!

VERKKOKAUPPAAN

Pilke Design

Pilke design on vastuullinen brändi, joka tunnetaan elegantista korumuotoilusta. Ajaton tyyli, persoonallisuus ja huolitellusti valmistetut tuotteet ovat Pilke designin tunnuspiirteitä. Rohkeus olla erilainen on riittänyt kantamaan korumerkin lähes vuosikymmenen yhtenä Suomen Lifestyle korumerkkinä. Pilke tuotteet valmistetaan Suomessa,
kotimaisista materiaaleista.

VERKKOKAUPPAAN

RIIMINKA

Riiminka -  aidosti suomalainen laukku- ja vaatebrändi vuodesta 2003

Väri, ilo, tunne ja laatu kertovat tuotteistamme olennaisimman. Käytämme pääosin luonnonmateriaaleja,  jotta tuotteet ovat miellyttäviä ja ekologisia. Tarvitsetpa sitten pienen pienen pussukan tai reilunkokoisen viikonloppulaukun, meiltä se löytyy. Vaatteista löydät koot xs-3xl, ja tarpeen tullen muokkaamme mekkosi omassa ompelimossa Sinulle sopivaksi.

VERKKOKAUPPAAN

Ruusa Design

Ruusa Design on tyyliltään romanttinen brändi, joka valmistaa vaatteita pellavasta ja kotimaisesta villasta pientuotantona Suomessa. Ruusan erikoisuus brändinä on se, että käytämme värianalyysia mallistojen suunnittelussa. Värianalyysi on pukeutumisen menetelmä, jonka avulla voidaan selvittää, mitkä värisävyt sopivat parhaiten eri ihonsävyille. Missionamme on luoda vaatteita, joista jokainen voi löytää itselleen hyvin sopivan värin.

VERKKOKAUPPAAN

Second Chance

Second Chancen lähtökohtana ovat eettiset, ekologiset ja pehmeät arvot. Tuotteet toteutetaan piensarjoina Suomessa. Neulosmateriaalit ovat osittain teollisuuden ylijäämää, mutta erittäin korkealaatuista, kotimaista neulosta. Second Chance tunnetaan kauniista omaleimaisista kuoseistaan, jotka ovat merkin omaa käsialaa. Tuotteiden jokainen valmistusvaihe on tehty suomalaisessa perheyrityksessä. Second Chancen tuotteet ovat siis niin kotimaisia kuin olla ja voi!

VERKKOKAUPPAAN

Upcycle with Jing

Upcycle with Jing luo upeita, ainutlaatuisia koruja. Korujen taustalla on ajatus siitä, kuinka ne saavat kantajansa sekä näyttämään, että tuntemaan olonsa hyväksi samaan aikaan. Jokainen koru on tehty käsityönä hyödyntäen kierrätettyjä PET-muovipulloja. Nämä upcyclatut korut pysyvät mukanasi läpi elämän ja yhdessä pidämme huolta maapallosta. 

VERKKOKAUPPAAN

VILJAVA

VILJAVA luo harkittuja mallistoja pääasiassa naisille. Viljavan vahvat juuret ovat Etelä-Pohjanmaalta ja ne ovatkin brändin kantava voima. Viljavan perustaja Eveliina Hakala suunnittelee tuotteet itse. Tavoitteenamme on luoda ajattomia klassikoita ja persoonallisia uutuuksia. Tärkeimpiin arvoihimme kuuluu vastuulliset valinnat eri tuotannon vaiheissa. Tervetuloa siis Viljavan matkaan kohti kestävämpää tulevaisuutta!

VERKKOKAUPPAAN

Virkkukoukkunen

Hurmaudu ja hurmaa Virkkukoukkusissa ❤️

Värikkyyttä vuodesta 1993. 

Virkkukoukkunen on väriä, elämäniloa ja hauskuutta pursuileva designyritys, joka on tarjonnut jo 30 vuoden ajan mallistonsa ilahduttavia tuotteita ylle, lahjaksi ja kotiin. Kuosien kirjostaan tunnetusta valikoimasta löydät Suomessa valmistetut arjen ilahduttajat ja juhlatunnelman kohottajat mekoista koruihin, solmioihin, kodintuotteisiin ja muihin eloa sulostuttaviin elementteihin.

VERKKOKAUPPAAN

VS Design

VS Design on yhden naisen pienyritys. VS Design syntyi rakkaudesta näpertelyyn ja kauniisiin asioihin. VS on lyhenne nimestäni Veera Säde. Tuotteiden takana on Veera, intohimoinen pipertäjä, unelmien tavoittelija sekä kauniiden asioiden rakastaja, visualisti ja ennen kaikkea perfektionisti.

VS Design valmistaa uniikkeja korvakoruja, hiuspantoja ja muita asusteita käsityönä. Tuotteita, jotka tuovat iloa arkeesi. Kaikki tuotteet valmistetaan käsin Veeran kotona Porissa, tämän takia jokainen tuote on uniikki ja rakkaudella juuri sinulle valmistettu. <3

VERKKOKAUPPAAN